Search found 14 matches

by JacobLindsay
Fri Nov 30, 2018 10:08 pm
Forum: Software
Topic: Need help setting up Ramps and mega conversion
Replies: 1
Views: 1001

Need help setting up Ramps and mega conversion

I've posted this problem before but I took a long break because I got irritated. I have an ANET a8 and upgraded the board to the common RAMPS 1.4 and MEGA with TMC 2130s (I think). In the beginning there was a list of issues that I slowly worked down. What seems to be keeping me from printing now is...
by JacobLindsay
Sun Oct 21, 2018 10:56 pm
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

Another quick update. The printer homes now by moving to the endstops (I inverted the logic for the endstops) but after it hits the endstops I wants it to move either to the center of the bed or just over the heat bed adjusting screw. Basically I want the nozzle over the heat bed so I can check nozz...
by JacobLindsay
Sun Oct 21, 2018 10:26 pm
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

Quick update. I've gotten the z axis working properly. I still can't get the printer to home. When prompted to auto home it doesn't move to find the endstops it just moves according to the travel limits set in configuration.h
by JacobLindsay
Sun Oct 21, 2018 8:02 am
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

//=========================================================================== //============================= PID Settings ================================ //=========================================================================== // PID Tuning Guide here: http://reprap.org/wiki/PID_Tuning // Co...
by JacobLindsay
Sat Oct 20, 2018 10:59 pm
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

Okay so I've gotten the extruder and the part cooling fan to. I also figured out the extruder cooling fan but if I run that all the time the hotend can't heat up and it throws a heat failed error. Is there anyway I can slow the fan down and/or stop it from coming on before the end is at temp? I stil...
by JacobLindsay
Thu Oct 18, 2018 12:15 am
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

If the board was short and there is a possible issue with the 5v circuit is it okay to assume the mega board is okay or do I have to replace both boards?
by JacobLindsay
Wed Oct 17, 2018 11:22 pm
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

Re: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

Okay so I've looked into the list you've given me and I did find that the limit switches were on the wrong pins, I had them on the two left most (red and black) when they were supposed to be on the two right most (black and blue). Would this mistake have shorted the board? Once I switched them the l...
by JacobLindsay
Wed Oct 17, 2018 5:40 am
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems
Replies: 12
Views: 2533

RAMPS 1.4 and Mega2650 upgrade problems

Hello everyone, I just put together and wired my ramps 1.4 and mega2650 for my Anet A8. I used everything from the kit I got except the stepper drivers, I'm using tmc2130s. I'm having troubles though and a really don't know what's going on. At first I had nothing until I plugged the smart controller...
by JacobLindsay
Fri Sep 21, 2018 7:22 am
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: Unknown issues
Replies: 2
Views: 1096

Re: Unknown issues

The attachment IMG_4042.jpg is no longer available
Notice how the layer has strips, its like in those specific areas it decide not to extrude. When the infill started goingit just went straight through the previous layers.
IMG_4041.jpg
IMG_4041.jpg (1.81 MiB) Viewed 1094 times
by JacobLindsay
Fri Sep 21, 2018 6:14 am
Forum: Help requests / Purchasing assistance
Topic: Unknown issues
Replies: 2
Views: 1096

Unknown issues

So recently I got my anet a8 to print some really decent pieces, I'm talking smooth finish and no problems. But now I can't get it to print anything good. At first the nozzles and heat break kept getting clogged eventually I got it to put so filament down on the bed but it doesn't seem like its extr...